Dynamiittia anastettu Lappeenrannassa, taukotupa räjäytetty

Lappeenrannan Korvenkylässä valtatie 6:n työmaalla on 21.5.2011 murtauduttu räjähdeainekonttiin ja sieltä on anastettu useita kymmeniä kiloja dynamiitti -räjähdettä ja suuri määrä sähkönalleja. Anastuksen jälkeen poliisin tietoon on tullut kolme tapahtumaa, joissa on vahingoitettu omaisuutta räjäyttämällä.

Joutsenon Keskustaajamassa Roisontiellä metsikössä sijainnut yksityisen omistama lautarakenteinen 3,5 X 3 metrin kokoinen taukotuparakennus on 27.5.2011 tuhottu voimakkaalla räjähdyksellä.

Ruokolahdella Käringintien ja Kivirannantien risteyksessä on 3.6.2011 yöllä räjäytetty liikennemerkki. Vähän myöhemmin edellisestä tapahtumasta Ruokolahden Virmutjoella Pohjalankilantie 1650 kohdalla on samana yönä räjäytetty poikki tien turvakaide.

Räjähdysainetta on kaikissa tapauksissa käytetty tavalla, josta on ollut vaaraa ulkopuolisille. Räjäytysten epäillään liittyvän Korvenkylän räjähdevarkauteen.

Etelä-Karjalan poliisi tutkii tapauksia varkautena, vahingontekoina, räjähderikoksina ja vaaran aiheuttamisina. Poliisi pyytää anastetuista räjähteistä tai niiden käyttämisistä tietäviä henkilöitä ottamaan yhteyttä poliisilaitoksen palvelupäivystykseen, jonka puhelinnumero on 0718737000.

Pietari

Vastaa