Hyvät naiset ja herrat, Arttu Wiskari yhtyeineen

Viime syksynä Warner Musicille kiinnitetty Arttu Wiskari julkaisee debyyttialbuminsa kesäkuun 15. päivä. Wiskari nousi radiolistojen kärkeen viime kesänä ”Mökkitie”-kappaleella ja äskettäin julkaistu ”Tuntematon potilas”-kappale teki saman.

Kuuntelin levyn jo tänään ja sanoitukset koskettavine tarinoineen laittaa kuuntelemaan sen kokonaan. Ensimmäisenä mieleen tarinan kerronnasta tulee Anssi Kela, mutta myös Leevi and the Leavings ja Irwin Goodman on lähellä tätä.

Suomalaisesta elämästä laulava artisti ei tee biisejä yksin, sillä mukana on myös Janne Rintala. Kaksikko päätyi sattumalta samaan työpaikkaan ja toistensa musiikilliset lahjat tunteneena alkoivat kehitellä uusia kappaleita.

Urheilumiehenä suosikikseni nousee ”Sorateiden Sankarit”, jossa kerrotaan pettymykseen päättyneestä ralliunelmista. Kappaleessa on mukana myös mökkitie.

– Tarinoiden aiheet kappaleisiimme tulevat asioista, joita olemme itse eläneet, tai tarinoita, joita olemme perheenjäseniltä tai ystäviltä kuulleet. Stooreja, joita paikallisen pubin rapajuoppo haluaa baaritiskillä kertoa neljän promillen humalassa, tai vaikka epäkohtia, joita YLE:n ajankohtaisohjelma on esiin nostanut. Asioita, joita tapahtuu meille ihan tavallisille ihmisille, Arttu kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa