Kesälomalla suomalainen tekee töitä ja stressaa töihin paluuta

Kyselytutkimuksen mukaan suomalaisista työntekijöistä 70 prosenttia tekee töitä kesälomansa aikana ja sähköpostinsa tarkistaa vähintään viikoittain 67 prosenttia. Luvut ovat kasvaneet viime vuodesta 10 prosenttiyksiköllä.

Miehet tekevät töitä lomalla naisia enemmän, jopa 83 prosenttia miehistä (naiset 60 %) työskentelee loman aikana ja 78 prosenttia (naiset 59 %) lukee sähköpostejaan vähintään viikoittain.

Sähköpostin viikoittainen seuraaminen loman aikana aiheuttaa myös huolta tulevista töistä. Tutkimustulosten mukaan joka kolmas suomalaisista työntekijöistä stressaa loman jälkeistä töihin paluuta paljon tai erittäin paljon.

– On enemmän kuin itsestään selvää, että stressi iskee kun emme malta pitää ansaitsemaamme lomaa. Mitähän pitäisi tapahtua, että ymmärtäisimme vapaan terveydellisen merkityksen, Soprano Oyj:n varatoimitusjohtaja Riitta Auvinen toteaa.

Suosituin lomakuukausi on yhä heinäkuu, jolloin lomailee 80 prosenttia vastaajista. Toiseksi suosituin lomakuukausi on elokuu ja kolmanneksi suosituin kesäkuu. Kesäloman ajankohtaan vaikuttaa eniten puolison loma-aika sekä kouluikäisten lasten loma-aika.

Tulokset ilmenevät viestintäyhtiö Soprano Oyj:n toteuttamasta Kansallisesta kesälomatutkimuksesta, johon vastasi kesäkuussa 1474 työntekijää.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa