Poliisi hävitti alaikäisiltä 2500 litraa alkoholijuomia

Poliisi valvoi tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koulujen päättymisviikonloppuna 3.-5.6.2011. Poliisi hävitti lähes 2500 litraa erilaisia alkoholijuomia. Väkeviä alkoholijuomia hävitettiin yli 120 litraa.

Poliisi joutui puuttumaan lähes 1500 lapsen ja nuoren alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon. Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15-17 -vuotiaita, mutta joukossa oli yli sata alle 15-vuotiasta.

Poliisi kirjoitti valvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä yli 750 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa. Lisäksi poliisi teki lähes 1100 lastensuojeluilmoitusta sosiaaliviranomaisille.

Poliisi vetoaa edelleen lasten ja nuorten vanhempia asettamaan kehittyvälle lapselle riittävät, terveen kasvun ja kehityksen turvaavat rajat.

– Paikat, joissa varttuneempi nuoriso kokoontuu ja käyttää huomattaviakin määriä alkoholia, eivät ole sopivia alaikäisille.

Poliisitarkastaja Ari Järvenpää

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa