Poliisikoira Oskari löysi metsään eksyneen vanhuksen

Aamulehti kertoo poliisikoira Oskarista, joka löysi Tampereen Kaupin metsään kadonneen 86-vuotiaan Elvi Mäkisen kuopasta tiistaina. Poliisi oli jo keskeyttänyt lauantaina laajat etsinnät, mutta päätti jatkaa niitä yleisövihjeiden takia.

Belgianpaimenkoira Oskari lähti tiistaina Vihjeet osoittivat Pirunvuorelle johtavalle polulle ohjaajansa vanhempi konstaapeli Jari-Pekka Ylilehdon kanssa. Koira seurasi jälkeä noin 400 metriä pois polulta ja löysi kadonneen.

– Pidin koiraa etsintävaljaissa ja noin 10 metriä pitkässä jälkinarussa. Huomasin sen käytöksestä, että se oli löytänyt jäljen. Se lähti seuraamaan sitä nenä maassa. Otin koiran lyhyeen naruun ja aloin rauhoitella kuopasta löytynyttä vanhusta, Ylilehto kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa