R-kioskin laskunmaksupalvelun suosio yllätti

R-kioski aloitti maaliskuussa uuden palvelun, joka mahdollistaa laskujen maksamisen R-kioskeilla. Maksutapoina ovat käteinen sekä Debit- ja Credit-kortit. Palvelu toteutetaan Tapiola Pankin pankkitoimiluvan puitteissa.

– Vaikka tiesimme, että Suomessa maksetaan yhä kymmeniä miljoonia laskuja vuodessa muutoin kuin verkkopankissa, pääsi palvelun suosio yllättämään meidätkin. Laskunmaksupalveluamme käytetään tasaisesti ympäri Suomen ja käyttäjiä on kaikista ikäryhmistä, vaikka ikäihmiset ovatkin suurin yksittäinen käyttäjäryhmä, R-kioskin Business Manager Jan Karlsson kertoo.

R-kioski veloittaa jokaisesta laskusta kolme euroa. Jos maksu suoritetaan kortilla, veloitetaan lisäksi Luottokunnan kulut. Ne ovat Debit-kortin käytöstä 0,31 % ja enintään 0,75 € sekä Credit-kortin käytöstä 0,90 % maksun arvosta.

Yksittäisen laskun tai kerralla maksettavien laskujen summa voi olla enintään tuhat euroa. Laskussa on aina oltava viitetiedot sisältävä viivakoodi, jotta sen voi maksaa R-kioskilla.

– Laskunmaksupalvelua käytetään erityisen paljon taajamissa, jossa pankkikonttoreita tai laskunmaksuautomaatteja ei ole lähellä. Nyt mökkikauden alettua olemme huomanneet, että myös mökkiläiset ovat löytäneet R-kioskin laskunmaksupaikkana, Karlsson sanoo.

Laskunmaksupalvelu on tuonut Karlssonin mukaan uusia asiakkaita R-kioskeille. Asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti mahdollisuutta maksaa laskuja myös pankkien perinteisten aukioloaikojen ulkopuolella.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa