Suuryritykset vaativat hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä

Suuryritykset vaativat Euroopan Unionia kiristämään hiilidioksidin päästövähennystavoitteitaan. Mukana ovat muun muassa The Coca Cola Company, Google, Ikea, H&M, Unilever ja Sony.

Yhteensä 72 suuryritystä vaatii WWF:n koordinoimassa vetoomuksessa, että EU:n päästövähennystavoite vuodelle 2020
nostetaan sitovasti 30 prosenttiin. Suomesta vetoomuksen on allekirjoittanut If Vahinkovakuutusyhtiö.

Allekirjoittaneet yritykset uskovat, että tiukemmilla päästövähennystavoitteilla voidaan vaikuttaa talouden ja kilpailukyvyn nousuun vähähiilisten innovaatioiden kautta. Yritykset uskovat, että näin voidaan luoda EU:n alueelle miljoonia uusia työpaikkoja.

– Meidän tavoitteemme on tehdä joka päivä liiketoiminnassamme ympäristön tilaa parantavia tekoja. Osa tätä työtä on osallistuminen WWF:n koordinoimaan päästövetoomukseen. Tarvitsemme lujaa yhteistä tahtoa, jotta päästöt saadaan aidosti kuriin, sanoo Ifin henkilöasiakkaiden johtaja Paula Salonen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa