Verkkojen vaihto norpalle turvallisiin katiskoihin on mökkeilijän ekoteko

WWF haluaa kiinnittää juhannuksen alla erityistä huomiota saimaannorppaan. Kuutit ovat nyt noin neljän kuukauden ikäisinä edelleen niin pieniä, että ne takertuvat helposti kalaverkkoihin ja hukkuvat. Myös aikuiset norpat voivat kuolla kalanpyydyksiin.

WWF vetoaa saimaannorpan esiintymisalueen lomalaisiin ja muihin kalastajiin, että kalaverkot pidetään pois vedestä myös heinäkuussa. Tämä on Saimaan rannalla kesää viettävälle luonnonystävälle helpoin tapa tehdä merkittävä teko norpan suojelemiseksi.

Verkkojen sijaan WWF suosittelee kalastusta norpalle turvallisella katiskalla. Oleellista on, että katiskan nielu on jäykistetty niin, että norppa ei pysty levittämään sitä yli 15 senttimetrin levyiseksi. Niin sanottu pyydystyyppiasetus kieltää nielun leveydeltään yli 15 cm olevan katiskan ja merran käytön tärkeimmillä saimaannorppa-alueilla ympäri vuoden.

Pietari

Vastaa