Auto rajusti ojaan, tyttö kuoli ja kolme nuorta loukkaantui

Äkäslompolon ja Kolarin välisellä klo 6.30 aikaan henkilöauto oli ajautunut pitkässä, loivasti vasemmalle kääntyvässä kaarteessa kovalla nopeudella oikealle tien pientareelle. Voimakkaan korjausliikkeen vuoksi palannut tielle ja luisunut vasemmalle puolelle ojaan.

Ojassa ajoneuvo oli pyörinyt useita kertoja ympäri romuttuen täysin. Autossa olleet neljä 15- 17-vuotiasta nuorta loukkaantui vakavasti. Takapenkillä matkustaneet tyttö ja poika olivat lentäneet autosta ulos ja he loukkaantuivat vaikeimmin.

Loukkaantuneet matkustajat, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä vietiin Rovaniemelle Lapin keskussairaalaan. Toinen tytöistä kuoli matkalla sairaalaan ja toinen vakavammin loukkaantuneista pojista on siirretty Ouluun.

Kuljettajalla ei ole henkilöauton ajo-oikeutta ja alkoholilla epäillään olevan osuutta asiassa. Peräpohjolan poliisi ja tutkijalautakunta tutkivat asiaa.

Pietari

Vastaa