E10 päihittänyt kaupunkilegendat

Ilkka kertoo sivuillaan, että autoilijat valitsevat yhä useammin autoonsa E10-bensiiniä. Teboilin huoltamoliiketoiminnan johtaja Jarkko Nissisen mukaan 98-oktaanisen osuus on noin 56-57 prosenttia tällä hetkellä.

E10-bensan suosion kasvu on huomattu myös ST1-huoltoasemilla, kertoo energiajohtaja Jari Suominen. Sekä Suomisen että Nissisen mukaan syynä E10:n kulutuksen kasvuun on ennakkoluulojen hälventyminen.

– Sellaiset kaupunkilegendat, että jarrupalat hajoilevat kun bensaa vaihdetaan, ovat jääneet taka-alalle, Nissinen kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa