Googlen vinkit lomalaiselle - Pietar.in
Siirry sisältöön

Googlen vinkit lomalaiselle

Kesälomakausi on kuumimmillaan. Googlen palveluilla matkaaja saa kätevästi paljon tietoa jo etukäteen. Matkan päällä älypuhelimella voi säästää paljon vaivaa ja aikaa opettelemalla hyödyntämään sen mahdollisuuksia.

Näitten vinkkien avulla matkan suunnittelu ja matkalla suunnistus on yksinkertaista ja helppoa. Tarvitset vain Android-puhelimen, jolla pääsee nettiin.

1. Hotellit ja hinnat suoraan Google Mapsillä

Suurten kaupunkien hotellit ja niiden hinnat löydät yksinkertaisesti näppäilemällä Google Mapsiin "hotels in" ja kaupungin nimi. Palvelu toimii suomeksi, mutta on englanniksi kattavampi.

2. Lentoliput

Matkaa varatessa voit syöttää Google-hakuun lentokenttien lyhenteet ja valita saaduista tuloksista haluamasi lipunmyyjän. Esimerkiksi "hel lhr" Lennot Helsinki_Lontoo, Heathrow Jos haluat vain tiettyjen päivien hakutulokset, syötä hakuun lentokenttien lisäksi päivämäärät.

3. Tutustu kohteeseen etukäteen Google Street View´n avulla

Katso etukäteen, mitä nähtävyyksiä tai muuta mielenkiintoista hotellisi lähimaastosta löytyy. Hiirtä liikuttelemalla pääsee "katselemaan ja kävelemään" ympäristöön. Street View´ssa on katutason 360° näkymä jo 27 maasta.

4. Kartta

Kartta kannattaa ladata puhelimeen jo kotona. Ulkomailla ollessa ei sitten tarvitse maksella kalliita tiedonsiirtohintoja, kun kohteen kartta on valmiina puhelimessa.

5.  Lomakohteen palvelut voi hakea suoraan kartalle

Uudella ja vieraalla paikkakunnallakin tulee nälkä. Ruokapaikka löytyy nopeasti googlaamalla ”ravintolat” ja kaupunki Googlen hakuun. Hakutulos antaa Google Mapsillä kaupungin ravintolat sijainteineen. esim. "ravintolat Kuopio".

6. Lomasää

Ennakoi matkakohteen sää näppäilemällä hakuun “sää” ja paikkakunnan postinumero tai kaupunki, esim. ”sää Kööpenhamina”. Lomalla ollessasi voit selvittää miten kannattaa pukeutua päiväretkelle näppäilemällä Google-hakuun pelkästään sanan ”sää”.

7. Ymmärrä paikallista kieltä

Google Translate osaa kääntää kielistä toiseen ja takaisin. Käännös toimii parhaiten isoilla kielillä, kuten englanti, kiina, ranska jne.. Google Translate kääntää myös kokonaisia dokumentteja tai nettisivuja englanniksi, kun syötät sivun osoitteen translate.google.com:iin.

Palvelu tunnistaa lähtökielen automaattisesti ja kääntää sen englanniksi. Jos sinulla on Chrome-selain, se tarjoaa automaattisesti käännöstä sivun ylälaidassa olevassa palkissa.

8. Puhu kielillä

Android-puhelimiin on ladattavissa hyödyllinen ja varsin viihdyttävä Google-kääntäjä -sovellus, joka kääntää puhutut lauseet kielestä toiseen ja ”puhuu” ne. Sovelluksesta saa parhaan tehon irti käyttämällä toisena kielenä englantia. Suomikin löytyy kielivalikoimasta.

Ilmaisen sovelluksen löydät puhelimeen Android marketista nimellä Google-kääntäjä. Sen löytää helposti esimerkiksi hakusanalla "kääntäjä".

9. Googleta paikallinen valuutta euroiksi

Esimerkiksi haku ”100 $ in €” kertoo paljonko sata taalaa tekee euroissa.

10. Suunnittele matkasi ja talleta muistoja Google Mapsissä

Suunnitelmallinen matkailija voi vertailla reittejä ja kohteita jo etukäteen Google Mapsin My Maps´issä. My Mapsiin voi lisätä omia ikoneita. Kartalla voi vaikkapa kilpailuttaa matkakohteet keskenään merkitsemällä siihen mahdolliset yöpymispaikat, tärkeät nähtävyydet ja muut kiinnostuksen kohteet ennen matkaa.

Näin on helppo vertailla reittien tai kohteitten järkevyyttä/ hauskuutta/ hyötyjä ja haittoja. My Mapsin voi jakaa muille, jolloin matkakumppanit, perhe tai ystävät voivat antaa vinkkejä reissua varten.

Matkan jälkeen My Mapiin voi liittää kuvakkeita löytämistään paikoista, sekä lisätä omia kuvia ja tekstejä ja käyttää sitä virtuaalisena matkapäiväkirjana ja albumina.

Lisäksi kannattaa muistaa, että matkapuhelimen ja datapalvelujen käyttäminen ulkomailla on yleensä aina kalliimpaa kuin kotimaassa. Hinnat kannatta selvittää etukäteen. Esimerkiksi viestintäviraston sivulla on lisätietoa asiasta.

Vastaa

a