Joka kymmenenteen kuntakeskukseen ei ole julkista liikenneyhteyttä

MTV3 uutisoi, että liikenneministeriön mukaan arviolta joka kymmenennessä kunnassa kuntakeskukseen ei ole julkista liikenneyhteyttä. Haja-asutusalueiden vakiovuoroja lakkautetaan jatkuvasti kannattamattomina.

Seuraavien kahdenkymmenen vuoden aikana linja-autojen vakiovuoroliikenteestä karsitaan suunnilleen kolmannes. Monilta reiteiltä bussit katoavat kokonaan, ja useilla paikkakunnilla ajetaan vain koululaisvuoroja.

Lippujen hintoja nostaa myös matkustajakato, joka vähentää asiakkaita entisestään. Hinnat nousevat väistämättä myös polttoaineveron kaavailtujen korotusten vuoksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa