Lajittelukoneet tuhoavat postia 100 kg päivässä

Helsingin Sanomien mukaan Itellan Helsingin postikeskuksen uudet lajittelukoneet ovat avanneet ja siponeet postia rajusti. Pahimmillaan yli sata kiloa kirjelähetyksiä on tuhoutunut päivässä

Itella otti uudet lajittelukoneet käyttöön vuosien 2009–2010 aikana. Työntekijän mukaan kirjeitä syötetään liian suurella nopeudella koneisiin ja kirjeistä tulee silppua. Hänen mukaan uudet koneet on otettu käyttöön hutiloiden.

Itellan operatiivinen johtaja Jarmo Välimaa myöntää ongelmat ja kertoo, että nyt postia rikkoontuu suunnilleen yhtä paljon kuin aikaisemmilla koneilla. Välimaa ei ole samaa mieltä.

– Uuden teknologian käyttöönottoon liittyy aina ongelmia. Asiakkaan kannalta rikkoutunut kirje on aina ongelma. Meidän on pystyttävä toimittamaan kirjeet ehjinä, mutta sataan prosenttiin emme pääse. En ole huolissani nykytasosta, mutta alussa uudet koneet olivat pettymys.

Lajittelukoneet tuhoavat postia 100 kg päivässä
Siirry sivun alkuun