Maksaako Rautaruukki puolalaisille palkkaa 4 €/h?

YLE Oulu kertoo, että Raahen Rautaruukin tehtaalta oli tullut ilmoitus Rakennusliitolle mahdollisesta halpatyövoiman käytöstä. Poliisin ulkomaalaisyksikkö teki tehtaalle torstaina tarkastusiskun yhdessä Rakennusliiton edustajan kanssa.

Raahen tehtaalta on vahvistettu, että Rakennusliiton edustaja sekä viranomaiset kävivät torstaina jututtamassa toistakymmentä puolalaista työntekijää. Tehtaalla työskentelee lähes 80 puolalaista.

– Haastattelujen perusteella puolalaisille maksetaan kolmesta neljään euroa tunnilta, kun keskipalkan pitäisi olla noin 15 euroa. Työntekijöiden mukaan he myös tekevät 11-tuntisia päiviä seitsemänä päivänä viikossa, kertoo Rakennusliiton Oulun aluetoimiston toimitsija Seppo Lopakka.

YLE Oulu uutisoi myös, että perjantaina iltapäivällä Rautaruukin työntekijät marssivat ulos tehtaalta. Lauantaiaamuun saakka jatkuva työnseisaus on vastalause puolalaisten työntekijöiden huonoille työoloille.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa