Myös edistyneet käyttäjät mokailevat Facebookissa

Berkeleyn yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todetaan, että monet Facebookin käyttäjistä sanovat olevansa todella epävarmoja siitä, miten kolmas osapuoli käyttää heidän henkilökohtaisia tietojaan.

Tutkijat olettivat, että edistyneet käyttäjät olisivat parempia hallitsemaan yksityisyyttään kolmannen osapuolen sovelluksilta. Tutkijoiden yllätykseksi tämä ei pitänyt paikkaansa – osaavimmat käyttäjät tekivät samat virheet kuin kuka tahansa muu käyttäjä.

Facebookin ja muiden sosiaalisten medioiden nettisivustojen kasvattaessa suosiotaan niistä muodostuu henkilökohtaisten tietojen arkistoja. Tästä syystä yksityisyyden hallinta on yhä tärkeämpää ja yhä monimutkaisempaa.

Eniten yksityisyyden suojastaan sosiaalisessa mediassa olivat huolissaan käyttäjät, joille oli koitunut henkilökohtaista haittaa. Tähän ryhmään lukeutuivat ihmiset, joiden tietoja oli tahattomasti paljastunut henkilölle, jonka he eivät halunneet niitä näkevän.

Tutkimustulosten perusteella voidaan todeta, että koulutus ei riitä vaan ohjeistoihin tulee myös sisällyttää tietoja, mitä ihmisille on tapahtunut, kun he eivät ole olleet tarkkoja yksityisyytensä suojaamisessa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa