Nettipetos tuotti viisikymmentä tuhatta euroa

Torstaina 7.7. poliisit olivat jututtamassa 23-vuotiasta miestä hänen kotonaan Hämeenlinnassa, kun tavarakuriiri tuli paikalle ja toi taulutelevision ja tietokoneita.Poliisille mies kertoi, ettei tarkoitusta ole maksaa tavaroita ja ne menevät eteenpäin.

Neljän tuhannen euron tavarat siirtyivät poliisin haltuun ja mies kutsuttiin kuulusteluun. Kuulustelussa hän kertoi käyttävänsä tietokoneohjelmaa, jolla saa näyttämään lähettäjälle, että tavarat olisi maksettu. Mies päästettiin tässä vaiheessa vapaaksi.

Poliisi selvitteli asiaa eilen nettikaupan kanssa ja selvisi, että miehelle oli tiistaina 12.7 toimitettu kymppitonnin edestä elektroniikkaa. Samalla ilmeni, että alkuvuoden aikana tilauksia on tehty yli viidenkymmenen tuhannen euron arvosta.

Mies otettiin kiinni ja hänen asuntoonsa tehtiin kotietsintä. Etsinnässä löytyi muutaman tuhannen euron arvoinen omaisuus.
Mies on aikaisemminkin harrastellut nettipetoksia, mutta huomattavasti pienemmillä summilla. Mies on pidätetty ja häntä esitetään vangittavaksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa