Nuorukainen tilasi Puolasta lannoitetta, aikoi valmistaa pommin

Lahtelaiselle 18-vuotiaalle miehelle saapui Puolasta tiistaina 26.7.2011 postilähetys, joka sisälsi 10 kg lannoitteena käytettävää ammoniumnitraattia. Kyseistä lannoitetta voidaan käyttää räjähteen valmistamiseen.

Poliisi otti samana päivänä kiinni miehen ja hänen asuntoonsa tehtiin kotietsintä. Etsinnässä takavarikoitiin tarvikkeita, joita mitä ilmeisimmin oli tarkoitus käyttää räjähteen valmistamiseen. Myös nämä tarvikkeet oli tilattu Puolasta.

Kotietsinnässä takavarikoitiin lisäksi kaksi tietokonetta ja matkapuhelinta. Lahtelainen 18-vuotias pidätettiin keskiviikkona ja mahdollisesta vangitsemisesta päätetään lauantaihin mennessä. Rikosnimikkeenä on yleisvaarallisen rikoksen valmistelu.

Nuorukainen tilasi Puolasta lannoitetta, aikoi valmistaa pommin

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun