Pikavuoro maailman ympäri, lähde mukaan - Pietar.in
Siirry sisältöön

Pikavuoro maailman ympäri, lähde mukaan

Viime talvena joukko huimapäitä matkusti linja-autolla Salosta Thaimaan Bangkok iin. Pikavuoron seikkailut saavat pian jatkoa, kun kuljettaja Jani Laine palaa vuoden 1988 Ajokki Royalinsa rattiin ja lähtee luotsaamaan bussia maapallon ympäri.

Thaimaasta bussi lähtee marraskuun kymmenentenä päivänä kohti Australiaa. Sen jälkeen reitti kulkee molempien Amerikkojen, Afrikan ja lopuksi Euroopan halki päätyen vuoden 2014 loppuun mennessä takaisin Suomeen.

Tällä hetkellä Ajokki Royal odottelee Thaimaan Pattayalla. Idean isä, pikavuorokapteeni Laine, valmistautuu matkaan kotimaassa rekrytoiden uutta joukkoa matkaseurakseen.

- Tämän vuoden puolella kuitataan Thaimaa, Malesia, Singapore ja Indonesia. Indonesian Balilta Ajokki lastataan laivaan ja sen saavuttua Australiaan matka jatkuu Darwinista koko mantereen halki Melbourneen.Näiltä etapeilta kilometrejä kertyy Aasian puolella noin 5 000 ja Australiassa noin 10 000, kertoo Laine.

Maaliskuiseen formulaviikonloppuun mennessä Melbourneen tähtäävän Pikavuoron matkaa voi seurata suunnitteluvaiheesta aina perille saakka Rantapallo-matkailusivuston blogissa. Blogista löytyy myös GPS-paikantimen avulla päivittyvä kartta, joka kertoo sijainnin reaaliajassa.

Rohkeimmille on tarjolla myös oikeita paikkalippuja Pikavuoroon. Tavallisesta pakettimatkasta ei todellakaan ole kyse. Matkalle pääse mukaan haluamansa pituiselle etapille varaamalla paikan Salon Tilausmatkojen kautta.

- Tarkoitus on vierailla muissakin kuin turistikohteissa ja pysähdymme myös tutustumaan esimerkiksi suomalaisyrityksiin matkan varrella. Pikavuorolla tarvitaan rutkasti huumoria ja seikkailumieltä, tosin tällä kertaa ilman talvivaatteita, toisin kuin viimeksi Venäjän ja Kazakstanin halki ajaessamme, summaa Laine.

Osa paikoista on jo varattu. Mukaan on lähdössä vanhoja Bangkokista tuttuja pikavuorolaisia, mutta myös uusille on tilaa. Tällä kertaa kyytiin voi hypätä matkan varrelta myös lyhemmälle etapille, mikäli usean kuukauden breikki arjesta ei ole mahdollinen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a