Pimeät taksit tyhjentää pankkitilin

Helsingin Sanomien mukaan pääkaupungin poliisille on tehty tänä vuonna jo 70 ilmoitusta pimeissä takseissa tapahtuneista korttivarkauksista. Asiakkaiden tilejä on tyhjennetty ja rahaa on kadonnut tuhansia euroja.

Asiakkaan kortilla käydään matkan aikana joko tankkaamassa tai nostamassa rahaa automaatilla. Samalla kuski tai hänen apurinsa urkkii asiakkaan tunnusluvun ja lopulta viedään joko kortti tai koko lompakko.

Usein uhri huomaa varkauden vasta seuraavana aamuna, yleensä kovan humalatilansa vuoksi. Myöskään tuntomerkkejä sen enempää autosta kuin kuskistakaan ei pystytä antamaan.

Menetetty summa jää yleensä uhrin omaksi vahingoksi, koska kortin käsittely on ollut huolimatonta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa