Suomalaisia ei kiinnosta Afrikan nälänhätäkeräykset

Kirkon Ulkomaanapu aloitti perjantaina lipaskeräyksen pääkaupunkiseudulla varojen keräämiseksi Itä-Afrikkaan. Arviolta 10 miljoonaa ihmistä kärsii kuivuuden aiheuttamasta ruoka- ja vesipulasta erityisesti Somaliassa, Keniassa ja Etiopiassa. Tilanne on pahin 60 vuoteen.

Lipaskeräys järjestetään vielä ma 18.7. – ke 20.7. klo 12-18.30. Lippaan voi noutaa Kirkon Ulkomaanavun toimistolta Helsingin Katajanokalta keräysaikoina. Osoite on Luotsikatu 1, 00160 Helsinki, 3. krs. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

YLE kertoo, että SPR:n ja Kirkon Ulkomaanavun mukaan viime viikolla alkaneet keräykset ovat tuottaneet vasta joitakin tuhansia euroja. Afrikansarven nälänhätä ei ole vielä herättänyt suomalaisia.

Keräykseen voi tietenkin osallistua myös netissä, itse lahjoitin sen kautta. Kannattaa auttaa, sillä heidän tilanteensa on paljon huonompi kuin meillä…

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa