Venepappi vie Saimaalla kirkon sanomaa

Kotimaa24 kertoo, että Savonlinna-Säämingin seurakunnassa kirkon sanomaa viedään tänä kesänä eteenpäin kirkkovene Rebekalla. Saimaalla matkaavaa soutuvenettä kipparoi ”venepappi”, teologian opiskelija Ville Särkkä.

Ensimmäisen venekunnan perjantainalähetti matkaan kirkkoherra Sammeli Juntunen, jonka ideasta toiminta lähti. Soutajia värvätään Savonlinnan kauppatorin laiturista heinäkuun aikana 3-4 kertaa viikossa aina kello 14.00.

– Soutu kestää noin 40 minuuttia ja soutukertoja on heinäkuussa yli 15. Ilmoittautua voi etukäteen Kauppatorin lähetyskojulla, mutta painopiste on siinä, että ihmisiä voidaan kutsua mukaan soutamaan suoraan torilta, Särkkä sanoo.

Vanhan savolaisen kirkkovenemallin mukaan talkootyönä rakennettuun veneeseen mahtuu 14 soutajaa kipparin lisäksi ja sen keulaan voidaan ottaa vielä kaksi vapaamatkustajaa.

– Idea on kypsynyt hiljakseen viime vuoden kesästä lähtien. Nyt on olemassa tietynlainen kaava sille, mitä tämä työ pitää sisällään ja millainen on se lähestymistapa, jolla perinteinen suomalainen kulkuvälinen kirkkovene saadaan palvelemaan kirkon sanomaa ja nykyajan ihmistä, Särkkä toteaa.

Pietari

Vastaa