WHO: Sairaala on vaarallisempi kuin lentokone

YLE uutisoi, että Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan sairaalaan meneminen on paljon vaarallisempaa kuin lentäminen. Miljoonat ihmiset nimittäin kuolevat vuosittain hoitovirheiden tai sairaanhoidosta saadun tulehduksen seurauksena.

Riski joutua virheellisen hoidon kohteeksi on noin yksi kymmenestä, riski kuolla hoitovirheen vuoksi on yksi kolmestasadasta. Riski kuolla lento-onnettomuudessa on vain yksi kymmenestä miljoonasta.

Sairaanhoidosta saamistaan tulehduksista kärsii vuosittain sadat miljoonat ihmiset. Yli puolet sairaalabakteereista voitaisiin välttää, jos hoitohenkilökunta pesisi huolellisesti kätensä ennen potilaan hoitamista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa