Yli 250 000 suomalaista on tilannut eurooppalaisen sairaanhoitokortin

Yli 250 000 suomalaista on tilannut eurooppalaisen sairaanhoitokortin tänä vuonna. Kortilla saa lääketieteellisesti välttämättömän sairaanhoidon julkisessa terveydenhuollossa, kun matkustaa EU- tai Eta-valtioissa tai Sveitsissä.

Kortilla saa hoitoa myös, jos pitkäaikaissairaus aiheutaa matkalla hoidontarvetta tai jos tarvitsee hoitoa synnytyksen vuoksi. Kortti käy Euroopassa myös sellaisissa yksityisissä sairaaloissa, jotka ovat tehnee sopimuksen kohdemaan julkisen terveydenhuollonkanssa.

Matkailija maksaa hoidosta vain asiakasmaksun, kun hän osoittaa hoito-oikeutensa eurooppalaisella sairaanhoitokortilla. Hoidon oikean hinnan maksaa myöhemmin Suomen valtio.

– Sivuilta www.kela.fi/sairaanaulkomailla voi lukea maittain, miten julkinen terveydenhuolto toimii tai miten hakeudutaan lääkäriin. Sivuilla on esimerkiksi tietoa siitä, miten Alankomaissa mennään lääkäriin tai onko sairaankuljetus Slovakiassa ilmaista ja miten Portugalissa saa lääkekorvauksia, kertoo suunnittelija Sanna Kuorikoski.

Tilaa eurooppalainen sairaanhoitokortti itsellesi verkossa osoitteessa www.kela.fi/asiointi. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Lapsille kortin voi tilata puhelimitse Kelan palvelunumerosta 020 692 203 arkisin klo 8–18.

Pietari

Vastaa