6-vuotiaille laihdutuskirja, vanhemmat raivoissaan

Iltalehti uutisoi ensi kuussa julkaistavasta Maggie Goes on a Diet -kirjasta, joka on suunnattu kuusivuotiaille tytöille. Amerikkalaisen Paul Kramerin kirjassa 14-vuotiaasta Maggiesta tulee koulun suosituin tyttö huomattavasti laihdutettuaan.

Monet vanhemmat ovat raivoissaan kirjasta. Siitä on kuitenkin tehty jo satoja ennakkotilauksia. Terveysalan ammattilaisten mukaan tilanne on hälyttävä.

– Tällaiset kirjat vain pahentavat tilannetta. Kehon huonojen ominaisuuksien korostaminen ei edistä terveitä elämäntapoja millään tavalla, sanoi ravintotutkija Joanne Ikeda Berkeleyn yliopistosta ABC-kanavan haastattelussa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa