60 W hehkulamput poistuvat syyskuussa kaupan hyllyiltä

Talouselämän mukaan 60 W hehkulamput poistuvat syyskuussa vihdoinkin kaupan hyllyiltä. Muiden hehkulamppujen myynti jatkuu vuoden.

– Hehkulamppujen poistuessa markkinoilta kotien valaistuksessa voidaan käyttää monia erilaisia lampputyyppejä energiansäästölampuista eli pienloistelampuista led-lamppuihin ja halogeeneihin, kertoo valaistustekniikan diplomi-insinööri Marko Martikainen Osramilta.

Eri lampputyypit soveltuvat erilaisiin valaisimiin ja valon tarpeisiin. Haluttu valon määrä eli valovirta sanelee sopivan lampun valintaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa