Evira haluaa lemmikkialpakan tapettavaksi

Ilta-Sanomien mukaan oululaisen Eija Lehdon Ruotsista tuotu lemmikkialpakka tapetaan, jos läänineläinlääkäri ja Evira saavat tahtonsa läpi. Yhdeksän kuukautta vanha Dalton-alpakka saapui Suomeen toukokuussa.

Dalton oli mikrosirutettu, ruotsalaisen eläinlääkärin vientitarkastama ja terveeksi todettu. Heinäkuun lopullaa läänineläinlääkäri vieraili Lehdon tilalla ja kävi ilmi, että alpakalta puuttuvat todistukset tuberkuloositutkimuksista.

Eläinlääkäri määräsi Lehdon hevostilan karanteeniin ja alpakan tapettavaksi, koska tarvittavia testejä ei kuulemma voitu suorittaa elävälle eläimelle. Yksityinen eläinlääkäri kertoo kuitenkin, että elävän eläimen testaaminen on helppoa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa