Googlen itsestään ajava auto joutui onnettomuuteen - Pietar.in
Siirry sisältöön

Googlen itsestään ajava auto joutui onnettomuuteen

Ubergizmo.com uutisoi, että Googlen itsestään ajava Toyota Prius on joutunut onnettomuuteen ensimmäisen kerran. Onnettomuus tapahtui lähellä Googlen päämajaa, Kalifornian Mountain View:ssä.

Sivusto on saanut onnettomuudesta todisteeksi kuvan, jossa Googlen auton edessä on toinen auto. Paikalla on myös uteliaita ihmisiä ja poliisi tarkastamassa vaurioita.

Googlen mukaan auton rattissa ollut kuljettaja aiheutti onnettomuuden. Tiedä sitten, että missä syy lopulta oli.

2 thoughts on “Googlen itsestään ajava auto joutui onnettomuuteen

  1. Antti

    Syy miksi Google sanoo, että ratissa ollut kuljettaja aiheutti onnettomuuden on, että tämä seisoo Googlen dokumenteissa, joiden nojalla se on saanut ajoneuvot julkisille kaduille: Autossa on oltava aina kuljettaja, joka vastaa siitä, että auto pysyy hallinnassa. Mikäli ajoneuvo aiheuttaa onnettomuuden, se on kuljettajan virhe, vaikka onnettomuuden aiheutteneen virheen olisikin tehnyt tietokone.

    Dokumenttien mukaan Googlen autoissa on mukana muuten aina liikenteessä 3 ihmistä. "kuljettajan" lisäksi takapenkillä on 2 insinööriä, jotka seuraavat ajoneuvoa ohjaavan ohjelmiston toimintaa, ja pystyvät "ennakoimaan" sekä vaikuttamaan ajoneuvon ohjausjärjestelmään jo ennen kuin se alkaa vikuroimaan. Noilla autoilla on muuten ajettu jo julkisilla teillä tuhansia tunteja: Google oikeasti haluaa itsestäänkulkevat autot liikenteeseen.

    Vastaa

Vastaa

a