Greenpeacen laivasta tehdään sairaala Bangladeshiin

Greenpeace luovutti tällä viikolla Singaporessa hyvin palvelleen Rainbow Warrior II aluksensa Bangladeshissä toimivalle Friendship-järjestölle. Ympäristöä 22 vuotta puolustamassa ollut alus muutetan sairaalalaivaksi.

Rainbow Warrior II:n uudeksi nimeksi tulee Rongdhonu, joka tarkoittaa sateenkaarta (rainbow) bengaliksi. Alus pysyy nyt rannikon lähellä ja antaa lääketieteellistä apua köyhille yhteisöille.

Rongdhonun avulla Friendship pääsee viemään apua paikkoihin, joihin ei maata pitkin pääse. Sairaala antaa ensiapua ja lääketieteellistä apua tulville ja myrskyille alttiina oleville yhteisöille, joilla on saatavilla vähän tai ei lainkaan perusterveydenhuollon palveluja.

– Tällä aluksella on ollut ihmisiä kaikkialta maailmasta. Se on ollut toivon ikoni pessimismin voittamiseksi. Se on toiminnan vertauskuva, ja nyt on aika siirtää se eteenpäin, kertoo Rainbow Warrior II:n kapteeni Mike Fincken.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa