Jalaton mies valittu yleisurheilun MM-kilpailuihin

Etelä-Afrikan joukkueeseen yleisurheilun Daegun MM-kilpailuihin on valittu 24-vuotias Oscar Pistorius. Hänet on nimetty 400 metrille ja 4×100 metrin viestiin.

Erikoiseksi valinnan tekee se, että Pistorius on syntynyt ilman kumpaakin pohjeluuta ja hänen molemmat jalat on amputoitu polven alapuolelta. Hän juoksee polvien alapuolelle kiinnitettyjen joustavien hiilikuituproteesien avulla.

– Olen unelmoinut pitkään siitä, että pääsisin mukaan arvokilpailuihin. Tämä on elämässäni ylpeä hetki, Pistorius sanoi Etelä-Afrikan yleisurheiluliiton tiedotteessa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa