Karppausta tukevia tutkimuksia rahoittaa liha- ja meijeriteollisuus

YLE kertoo, että Ruotsin radion tekemän selvityksen mukaan usean vähähiilihydraattista ruokavaliota tukevan tutkimuksen on rahoittanut liha- ja meijeriteollisuus.

Suureen suosioon noussut vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa eli karppaamisessa vähennetään sokerin, perunan ja kuoritun viljan syöntiä, mutta lisätään lihan ja rasvaisten meijerituotteiden kulutusta.

Tukijoiden joukossa on muun muassa Yhdysvaltain lihakarjan kasvattajien yhdistys, meijeriyhtiö Swissmilk ja Atkinsin dieettiin yhteydessä olevia yrityksiä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa