Koulukyytejä ajetaan ilman alkolukkoja, poliisi katsoo vierestä

Elokuun alussa voimaan tullut laki määräsi koululaiskuljetuksitakseissa ja linja-autoissa pakollisiksi alkolukon eli laitteen. Turun Sanomat kertoo nyt, että alkolukollisia takseja ei ole riittänyt kaikkiin koulukyyteihin.

– Joissain kunnissa on ollut vaikeuksia saada alkolukollista taksia, jos on satunnaista ajoa esimerkiksi hammaslääkäriin, Trafin kehityspäällikkö Marita Löytty myöntää.

Poliisi ei ole syynännyt koulukyytejä kovinkaan tarkkaan, mutta valvontaa mahdollisesti kiristetään syksyllä.

– Laki on laki ja sen mukaan toimitaan, mutta alkuvaiheessa täytyy jollain tavalla saada yhteiskunnan pyörät pyörimään ja kuljetukset toimimaan, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen toteaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa