Kuluttajavirasto varoittaa kahdesta verkkokaupasta

Kuluttajaviraston mukaan elektroniikkaa myyvän Elektroni.fi:n ja vaatteita myyvän Sadkitten.com:in asiakkaat eivät ole saaneet etukäteen maksamiaan tilauksia luvatussa toimitusajassa.

Yritykset eivät myöskään ole vastanneet asiakkaiden puheluihin ja sähköposteihin. Osa asiakkaista on vaatinut kaupan peruuttamista. Elektroni.fi ja Sadkitten.com eivät kuitenkaan ole palauttaneet asiakkaille heidän rahojaan.

Kuluttajavirasto ja kuluttaja-asiamies on vaatinut selvittämään kirjallisesti, miten ne aikovat korjata ongelman. Kumpikaan yritys ei ole toimittanut selvitystä määräaikaan mennessä. Yritykset eivät ole myöskään reagoineet viraston lähettämään muistutukseen.

Jos kuluttaja on maksanut tilauksensa luottokortilla, hän voi kääntyä luottokorttiyhtiönsä puoleen ja vaatia siltä rahojensa palautusta. Laskulla tai verkkopankissa ostoksensa maksaneiden kannattaa ottaa yhteyttä poliisiin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa