Myös sikainfluenssa aiheutti narkolepsiaa, vain 6% sairastuneista rokotettu

Poliklinikka.fi:n mukaan tutkijat ovat löytäneet todisteita siitä, että myös pelkkä H1N1-influenssa on saattanut laukaista narkolepsian.

Kiinassa on nyt tutkittu 906:a narkolepsiaan sairastuneen terveystietoja. Heistä 154:n narkolepsiaoireet alkoivat H1N1-rokotusten alettua. Sairastuneista vain kuusi prosenttia oli saanut H1N1-rokotteen.

Havainnot viittasivat myös siihen, että H1N1-influenssaan liittyy suurempi narkolepsiariski kuin tavallisiin influenssakantoihin. Kiinassa ei käytetty Pandemrix-rokotetta, joka Suomessa yhdistettiin narkolepsiatapauksiin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa