Nuoret ottivat yliannostuksen lakkaa kohtalokkain seurauksin

Kainuun poliisilaitoksella on tutkittavana viime viikonloppuna tapahtunut kuolemantapaus, jonka epäillään johtuneen huumausaineen yliannostuksesta.

Joukko nuoria aikuisia oli ottanut kerrostaloasunnossa gammabutyrolaktonia eli niin sanottua lakkaa, joka elimistössä muuttuu huumausaineeksi. Lisäksi kaksi muuta joutui tajuttomuustilan vuoksi teho-osastolle, josta he pääsivät samana päivänä pois.

Poliisi muistuttaa, että kyseessä on erittäin vaarallinen aine, koska käyttöannokset ovat pieniä. Näin ollen yliannostuksen riski on suuri, etenkin yhdessä alkoholin kanssa käytettynä. Poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn tutkintana ja huumausaineen käyttörikoksena

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa