Reiman uudesta verkkokaupasta saa lastenvaatteet kätevästi

Reima Oy on avannut verkkokaupan suomalaisille kuluttajille. Verkkokaupan avaaminen on ensimmäinen vaihe Smilehousen kanssa toteutettavasta hankkeesta, jossa Reima hakee verkosta tukea markkinaosuutensa kasvattamiseen Euroopassa.

– Enää verkkokaupasta ei voi olla poissa. Kun muutama vuosi sitten kuluttajat lähinnä hämmästelivät verkkokauppamme puuttumista, on asiakaspalautteiden sävy sittemmin tiukentunut. Verkkokaupan puuttuminen koetaan huonoksi asiakaspalveluksi, kertoo Reiman myyntijohtaja Kimmo Jahila.

Verkkokaupan tehtävänä on paitsi kehittää välitöntä myyntiä ja parantaa asiakaspalvelua myös tehdä brändiä tunnetummaksi ja kiinnostavammaksi jälleenmyyjille eri maissa.

– Verkkokaupan tarkoitus on myös ohjata kuluttajia myymälöihin. Jos esimerkiksi tuote loppuu verkkokaupan varastostamme, kerromme asiakkaalle, missä on lähin myymälä, jonka valikoimiin kyseinen tuote kuuluu, Jahila avaa konseptia.

Tuoteryhmänä lastenvaatteet soveltuvat erityisen hyvin verkkokauppaan, koska lastenvaatteet ostetaan selkeiden kokoskaalojen mukaan. Verkkokaupalla on mahdollista tuoda merkittävää helpotusta lapsiperheiden arkeen ajasta ja paikasta riippumattomalla palvelulla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa