Suomalaiset rajakoirat löysivät 26 miljoonan euron huumeet

EU:n rajaturvallisuusviraston Frontexin yhteisoperaatio Espanjan Gibraltarin alueen satamissa alkoi 19. heinäkuuta. Suomen Rajavartiolaitoksen rajakoirat ohjaajineen ovat myös osallistuneet operaatioon.

Rajatarkastuskoirien tehtävänä on tarkastaa satamaan saapuvaa ajoneuvoliikennettä ja etsiä piiloutuneita henkilöitä ja huumausaineita yhdessä paikallisten rajaviranomaisten kanssa.

Suomalaiset labradorinnoutajaurokset Eddie ja Aku ovat ahkeroineet menestyksellisesti toimialueellaan. Lauantaina 13.8. molemmat koirat merkitsivät kiinnostavan kohteen saapuvassa ajoneuvoliikenteessä.

Ajoneuvosta löytyi huumeita yli 3500 kg ja lastin arvo katukaupassa olisi noussut varovaisen arvion mukaan jopa yli 26 miljoonaan euroon. Espanjan viranomaiset jatkavat tutkintaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa