SuPer: Valtionosuuksien leikkaus kohdistuu vanhuksiin, vammaisiin ja lapsiin

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki katsoo, että kuntien valtionosuuksien leikkaukset ensi vuodelle merkitsee suuria vaikeuksia vanhusten, vammaisten ja lasten palveluiden järjestämisessä.

Uusi tilanne kunnissa voi puheenjohtaja Palomäen mielestä johtaa palveluiden hyvin voimakkaaseen heikkenemiseen, koska monissa kunnissa näitä palveluja tuottava henkilöstö toimii jo nyt jaksamisensa äärirajoilla.

Alalla toimivat työntekijät ovat nääntymässä työtaakkansa alle ja vanhukset joutuvat tyytymään entistä heikompiin palveluihin, mikäli nykyistä kehityskulkua ei pystytä pysäyttämään.

– Valtionosuuksia ei saa leikata, vaan valtion tulee osallistua entistä voimakkaammin yhdessä kuntien kanssa kansalaisten peruspalvelujen turvaamiseen, Palomäki vaatii.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa