Tuhansien potilastiedot löytyi ojasta, mukana myös julkkiksia

Turun Sanomien mukaan ohikulkija löysi alkuviikolla tuhansien ihmisten henkilö- ja potilastietoja sisältävän tietokoneen Turussa. Koneelle oli tallennettu yksityisen kiropraktikon potilasrekisteri potilastietoineen.

Mies yhdisti koneen kovalevyn omaan koneeseensa ja kaikki kansiot avautuivat kuitenkin automaattisesti. Nimilistalla on muun muassa useita turkulaisia julkisuuden henkilöitä, kuten huippu-urheilijoita, liikemiehiä ja poliitikkoja.

Lääkärit huomasivat tietokoneen varastetuksi vasta perjantaina, kun Turun Sanomat otti yhteyttä. Tietokone on saattanut olla kateissa yli vuoden. Poliisi selvittää asiaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa