Uimari aikoo uida Kuubasta Floridaan ilman haihäkkiä

Helsingin Sanomat kertoo, että Yhdysvaltalainen 61-vuotias Diana Nyad aikoo uida Kuubasta Floridaan. Jos hän onnistuu uimaan 166 kilometrin matkan niin hän on ensimmäinen ihminen, joka on uinut matkan ilman haita suojaavaa häkkiä.

Nyadin turvana on laite, joka ympäröi häntä sähkövirralla. Tämän pitäisi pitää useimmat hait loitolla. Mukana seilaa 45-henkinen tukijoukko viidellä veneellä. Matka Havannasta Floridan Keys-saarille kestää 60 tuntia ja se pitää uida matka ilman märkäpukua.

– Haluan tämän olevan viesti miljoonille ikäisilleni ihmisille. Olemme 60-vuotiaina nuorempia kuin meitä edeltävät sukupolvet, uimari kertoi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa