Wahlroos patistaa muita töihin, tienasi itse muiden potkuilla 145 000 e päivässä

Tänään UPM kertoi sulkevansa Kouvolassa sijaitsevan Myllykosken tehtaan, jossa on henkilöstöä noin 375. Nordea ilmoitti alkuviikolla irtisanovansa Suomessa jopa 650 henkeä.

Uusi Suomen mukaan Nordean ja UPM:n jättipotkuja yhdistää herra nimeltään Björn Wahlroos. Wahlroos on nimittäin hallituksen puheenjohtaja sekä UPM:ssä että Nordeassa, eli on tärkeässä roolissa molempien yhtiöiden tärkeissä linjauksissa.

Tässä kuussa Björn Wahlroos ehdotti, että vapaa-aikaa pitäisi verottaa, jotta ihmisiä kannustettaisiin pysymään töissä. Hetkeä myöhemmin hän on sitten mukana irtisanomassa yli tuhatta henkeä.

Wahlroos itse omistaa UPM:n osakkeita 226 513 kappaletta. Yhtiön osake nousi pörssissä 7,5 prosenttia ja sen myötä Wahlroosin osakepotin arvo nousi 145 000 euroa. Nordean nousu toi rahaa erityisesti hänen hallitsemalle Sammolle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa