50 000 potilastiedot kadonneet

Uusi Suomi kertoo, että Ruotsissa kahden suuren sairaalan ja 14 terveysaseman potilastiedot ovat ilmeisesti kadonneet tietokonejärjestelmän romahdettua. Kyse on 50 000 potilaan resepteistä, ajanvarauksista ja potilaskertomuksista.

Tietojärjestelmän romahtaminen sattui elokuun lopulla ja norjalainen yhtiö yrittää yhä pelastaa potilastietoja. Viranomaiset uskovat, että tiedot eivät varsinaisesti ole hävinneet, mutta niihin ei vain pääse käsiksi.

Terveysviranomaisten mukaan tietojen häviäminen vaarantaa potilasturvallisuuden. Taas se siis nähtiin, että ei nämä tietokonejärjestelmät ole mitenkään varmoja toimimaan. Ehkäpä tiedot pitäisi pitää paperillakin…

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa