Ahkera marjanpoimija tienaa 10 000 euroa kesässä

Jämsän Seutu -lehti kertoo, että ahkerat marjanpoimijat tienaavat pari kuukautta kestävän ”kesätyönsä” aikana 10 000 euroa puhtaana käteen. Bruttosumma on 13 000 euroa.

Suomussalmelaiselle Kiantama Oy:lle Jämsän alueella 48 thaimaalaista marjanpoimijaa keräsi puolukoita noin 140–160 kilogrammaa per päivä. Töitä olisi tarjolla suomalaisillekin poimijoille, mutta marjanpoiminta ei suomalaisia kiinnosta.

– Suomalaisessa yhteiskunnassa eivät taida asiat olla niin huonosti, kuin niiden on sanottu olevan, kun ei suomalaisia kiinnosta tienata toistasataa euroa per päivä, Kiantama Oy:n toimitusjohtaja Vernu Vasunta toteaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa