Bonuskortit syynä kalliisen ruokaan

YLEn mukaan vain rankasti ostoksensa keskittävä voi hyötyä kanta-asiakaskorteista. Kanta-asiakasjärjestelmien ylläpidon maksaa asiakas ruokakassin hinnassa.

– Osuutta on mahdotonta sanoa, mutta kyllähän kanta-asiakasjärjestelmä näkyy hinnoissa muiden kulujen tavoin. Yksin asuvat ja ne, joilla ei ole varaa kuluttaa, eivät koskaan pääse käsiksi bonuksiin, sanoo Turun kauppakorkeakoulun professori Heli Marjanen.

Bonussetelit ovat toki rahanarvoista etua, mutta tosiasiassa kanta-asiakkuuden edut eivät ole selkeästi osoitettavissa. Kortin näyttämisestä voi olla hyötyä, jos viisihenkinen perhe keskittää kaikki ostoksensa yhden kanta-asiakkuuden.

Kauppiaiden mielestä tilanne on toinen.

– Kanta-asiakasohjelmien avulla saatavan tiedon kautta kauppa pystyy ohjaamaan paremmin liiketoimintaa. Sen pitäisi näkyä kuluttajalle tehostuneena toimintana ja alempina hintoina, sanoo Suomen Lähikaupan markkinointijohtaja Kari Luoto.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa