E10-bensa rikkoi testiauton

YLE kertoo, että Saksan autoliitto ADAC:n kestotestissä E10-bensiinillä tankatun Opel Signum 2.2 Direct -auton polttoainepumppu alkoi vuotaa 27 000 kilometrin kohdalla. Valmistajan mukaan autoon ei saisi tankata E10-bensiiniä.

Testi osoittaa, että korkeampi etanolimäärä lisää korroosiota niiden autojen polttoainejärjestelmissä, joihin E10-bensiinin ei luvata soveltuvan. Kesäkuussa auton kerrottiin toimineen moitteetta jo 16 000 kilometriä.

ADAC ohjeistaa autoilijoita noudattamaan tarkasti autonvalmistajien suosituksia polttoainelaadusta. ADAC:n tietoon ei ole tullut yhtään tapausta, joissa E10 olisi aiheuttanut ongelmia autoon, johon valmistaja antaa luvan käyttää E10:ä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa