Haavoitettu karhu puri kahta miestä Kontiolahdella

Poliisille ilmoitettiin perjantaina klo 16:45, että luvallisessa karhun metsästyksessä oli haavoitettu karhua Kontiolahdella Ahvenisen ja Romppalan välisessä maastossa. Metsästäjät ryhtyivät jäljittämään haavoittua karhua.

Kolme miestä oli lähtenyt jäljittämään karhua ja illan hämärryttyä koira oli saanut vainun karhusta. Karhu oli yllättäen hyökännyt vuonna 1960 syntyneen metsästäjän päälle ja kaatanut tämän maahan. Karhu oli purrut miestä molempiin jalkoihin ja käsivarsiin.

Toinen metsästäjä, vuonna 1958 syntynyt mies oli tullut auttamaan metsästystoveriaan ja karhu oli purrut myös häntä polveen. Auttamaan tullut mies sai ammuttua karhua ja karhu kuoli lähes välittömästi tapahtumapaikalle.

Molemmat loukkaantuneet miehet kuljetettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Vaikeammin loukkaantunut mies tarvitsi leikkaushoitoa, mutta hänen vammansa ovat kuitenkin suhteellisen lieviä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa