Ihme on tapahtunut, poliisi sai ampua miestä jalkaan

Savon Sanomat kertoo, että Itä-Suomen hovioikeuden mukaan poliisi sai ampua miestä polveen Kuopiossa syksyllä 2008. Mies yritti saada valtiolta yli 120 000 euron korvauksia, koska poliisi ampui häntä ampuma-aseella eikä etälamauttimella.

Lääkehumalassa ollut mies seisoi vanhempiensa talon pihalla veitsi ja lapio käsissään. Hän oli menossa taloon, jossa hänen apua hälyttäneet vanhempansa olivat suojassa. Poliisi käskytti miestä luopumaan lyömäaseistaan.

Lopulta poliisi pysäytti miehen hallitusti ampumalla konepistoolityyppisellä aseella jalkaan yhden laukauksen. Miehen mukaan poliisin olisi pitänyt odottaa Siilinjärven puolelta tulossa ollut poliisi etälamauttimen kanssa.

Aivan oikein meni kerrankin päätös tämmöisissä asioissa. Yleensä poliisi on kaiken pahan alku juuri, jos joutuu käyttämään asettaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa