Kansanedustajien sähköpostia häirinnyt opiskelija jäi kiinni

Helsingin poliisin tietotekniikkarikosyksikkö on selvittänyt eduskunnan palvelimiin kohdistunutta tietoliikenteen häirintää. Tietoliikenteen häirinnän seurauksena mm. eduskunnan julkinen www-sivusto oli jonkin aikaa poissa käytöstä.

Palvelunestohyökkäyksen johdosta kansanedustajat eivät voineet lähettää sähköpostia eduskunnan ulkopuolelle tai vastaanottaa sähköpostia sisäverkon ulkopuolelta normaaliin tapaan.

Teosta epäilty Varsinais-Suomessa asuva opiskelija on myöntänyt teon. Hän käytti tietoliikenteen häirintään murrettuja ulkomailla sijaitsevia palvelimia. Epäilty on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa