Koirat karhun perässä Venäjälle, palautus toimet käynnissä

Inarin Nellimin alueella keskiviikkona ennen puoltapäivää metsästäjä sai karhun koiransa haukkuun. Metsästäjä sai näköyhteyden saaliiseen ja hänen odottaessa hyvää ampumatilaisuutta sai iso kokoinen karhu koiran kiinni.

Metsästäjä joutui ampumaan kohti karhua pelastaakseen koiransa. Karhu pakeni paikalta, koiran seuratessa sitä jonkin matkaa. Metsäsätäjä arveli haavoittaneensa karhua ja kutsui toisen metsästäjän tarkastamaan tilannetta.

Koirat löysivät Siikavaaran maastossa karhun, joka pakeni koirat perässään Venäjälle. Koirien tutkien mukaan ne seurasivat karhua 36 kilometrin matkan. Karhu ilmeisesti ylitti suuren vesistön, eivätkä koirat seuranneet pakenevaa karhua veteen.

Ampumapaikan ja karhun pakenemis- ja makuu jälkien perusteella eläin ei ole saanut osumaa tai osuma on ollut lievä. Toimet koirien palauttamiseksi omistajalleen ovat käynnissä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa