Koululaiset korvasivat kouluruoan karkeilla, kauppa antoi porttikiellon

Koillissanomat kertoo, että Kuusamon Nilossa ainakin yksi kauppa on antanut porttikiellon koululaisille koulun ruokatunnin aikana. Kieltoon päädyttiin, kun koululaiset korvaisivat kouluruoan karkeilla, limsoilla ja energiajuomilla.

– Toive tuli koulun ja vanhempien suunnasta ja halusimme olla osaltamme mukana tukemassa lasten terveellisempiä elintapoja. Liikuntahallin liikuntatuntien jälkeen oppilaat voivat käydä ostamassa juomia janoonsa, Halpa-Halli Juusoloiden Leila Ojala kertoo.

Erityisesti yläkoululaisten kulkeminen välitunneilla ja lounastauolla kaupassa muodostui ongelmaksi. Tämän sivutuotteena myös näpistykset lisääntyivät.

– Koululaiset eivät syöneet koulussa, vaan tulivat tänne kahville tai kaakaolle ja pullalle. Ei ole terveyden ja koulunkäynnin kannalta hyvä, että maha täytetään sokerilla ja vääränlaisella energialla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa