Koulussa riehuneella pojalla oli aineita pommin valmistamiseen

Poliisi sai aamulla klo 8.30 Raision Vaisaaren koulussa teleskooppipatukan kanssa heiluvasta oppilaasta. Oppilas oli poistunut nopeasti koulusta.

Pojalta oli jäänyt kouluun reppu, jonka sisällä oli kotitekoisen pommin valmistamiseen soveltuvia aineita. Aineita ei ollut sekoitettu, joten leimahdus- tai syttymisvaaraa ei ollut. Epäilty 15-vuotias poika tavoitettiin Raision keskusta hieman ennen kello kymmentä.

Oppilaat pidettiin luokissa tilanteen selvittämisen ajan. Koulupäivää jatkettiin normaalisti noin kello 10.00. Poliisi tutkii onko nuorta miestä syytä epäillä rikoksesta. Poliisin tiedossa ei ole, että poika olisi esittänyt kouluun tai muuallekaan suunnattua uhkausta.

Poliisin tiedossa ei vielä ole syytä miksi pojalla oli mukanaan kyseiset tarvikkeet, mutta poliisin tämän hetken tietojen mukaan niitä ei ollut tarkoitus käyttää koulussa tai aiheuttaa niillä koulussa vaaraa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa